Plus punten

Een obsessieve compulsieve persoonlijkheidsstoornis (OCPS) hebben is niet alleen maar ellende. Ne,e het heeft zeker ook verschillende plus punten.

Bron: giftofocpd.com
Auteur: Daniel Kim
Vertaald door: Carina Ruijsch
Klik hier voor het orginele artikel 
“What is OCPS?”

Perfectie

Je bent een kampioen in excellentie en perfectie. Je normen zijn zo hoog omdat je weet hoe excellentie en perfectie eruit zien. Als je ziet dat er naar perfectie wordt gestreefd,  dan springt je hart van opwinding!

De manier waarop je leeft is een bewijs van je passie voor perfectie. Je kan de gedachte aan comprimeren van je hoge normen voor het leven niet accepteren, door bijvoorbeeld voldoende te nemen met “comfortabel” of “goed genoeg” zoals de meeste andere mensen doen. Dat doodt je van binnen. Je zou liever sterven naar de meest verreikende, vervullende leven.

Super Collega

De manier waarop je werkt is ook een bewijs van je passie voor perfectie. Je werkt zo hard omdat perfectie veel tijd en moeite kost. Als gevolg van dit hard werken, heb je van je zelf een super arbeidskracht gemaakt. Als je het werk hebt gevonden dat je het meest gelukkig maakt in de wereld, dan ben je niet meer te stoppen. Wat anderen misschien als een karwei ervaren, ervaar jij als een genot. Terwijl de anderen de uren af tellen, verlies jij de tijd uit hey zicht. Het perfecte werk uit je handen inspireert de wereld. Het opent de ogen van mensen en maakt hen zeggen: “Wow! Dus dit is hoe perfectie eruit ziet!” Meestal volgt er financieel succes na perfectie. Maar geld kan nooit de liefde voor excellentie en perfectie vervangen.

Ridder op het witte paard

De manier waarop je jouw partner lief hebt is een testament van je passie voor uitmuntendheid en perfectie binnen een relatie. Als je diegene gevonden hebt waar je het meeste van houdt dan wijdt je ook je hele leven aan hem of haar, terwijl anderen de passie in hun relaties te gemakkelijk laten vervagen. Je vecht elke dag voor het hart van je partner. Je bent als de ridder op het witte paard wiens liefde voor zijn prinses zo krachtig is dat je dagelijks draken voor haar zou doden.

Je streeft ook naar perfectie in je andere relaties. In plaats van het verspreiden van je aandacht, besteed je liever aandacht aan enkele hechte vrienden.

Goede hersens

Je hebt een goed geheugen dat je helpt in het streven naar perfectie. Je bent zeer intelligent, vooral in logisch redeneren en het oplossen van problemen. Je bent een getalenteerde strateeg. Je geest heeft talent voor het begrijpen van dingen die een ordelijke structuur hebben. Indien een complexe machine uit de ruimte ontworpen werd op een logische manier en aan de mensen zou worden gegeven om te gebruiken,dan zou je de eerste zijn die zou weten weet hoe deze machine zou werken.

Groot hart

Maar verbazingwekkende eigenschap van jou is je grote hart! Je ervaart hoogtes van vreugde en dieptes van verdriet die voor de meeste mensen een mysterie blijven. Je grotere emotionele bereik geeft je de mogelijkheid om je in te leven in anderen. Je hart  voelt niet alleen de pijn bij anderen, maar weet ook de juiste comfort en genezing te leveren. Wanneer dit bewustzijn wordt gecombineerd met je overvloedige zorg en vrijgevigheid, kun je het leven van mensen veranderen. Je hart is zo groot dat het de capaciteit heeft om de zorg voor de mensheid op grote schaal aan te gaan. Terwijl de meeste anderen de noden van de wereld laten liggen om zich te richten op hun eigen behoeften. Je hart breekt bij het zien van onrecht als gevolg van de afwezigheid of het gebrek aan morele orde. Je vecht hartstochtelijk voor wat juist is en maak de wereld een betere plek.

U BENT EEN MOOI MEESTERWERK!
Lees samen met andere hun ervaringen op ons forum…

Echter…

De bovenstaande beschrijving is de ware identiteit van mensen met obsessieve-compulsieve persoonlijkheidsstoornis (OCPS). Deze identiteit gaat echter vaak verloren en wordt vervormd door trauma, angst en leugens. Gelukkig kunnen deze dingen allemaal worden uitgewerkt en de ware identiteit van mensen met OCPD kan worden hersteld.

Als u een persoon bent met OCPD, lees dan bovenstaandekarakter beschrijving om jezelf er regelmatig aan te doen herinneren en erin te geloven dat je een goed mens bent. Als u de zorg heeft voor iemand met OCPD, help hem of haar,om zijn of haar identiteit te vinden door in hem of haar te geloven en de boven genoemde karakterbeschrijvingen op te pikken, aan te tonen en te bevorderen.

Door verder onderzoek en door de kennis te delen krijgen we een beter inzicht hoe we het leven met OCPS kunnen verbeteren. Voor zowel hen die er mee moeten leven als voor hun partners en familie.

Bron: giftofocpd.com